DEVELOPMENTAL MENTORING

Developmental mentoring este formula de dezvoltare personalizată, cea mai modernă, care crează punți între două generații de lideri din aceeași organizație sau din organizații diferite. Numele a fost inspirat din povestea originală a relației pe caare Odysseu, regele Ithacăi o stabilește între fiul său, Telemach și Atena, zeița greacă a înțelepciunii. În rolul lui Mentor, Atena îi ajută pe cei doi nemijlocit să învețe unul din experiențele celuilalt, dezvoltându-le forța morală, fizică și înțelepciunea.

Mentoratul este cel mai adesea văzut ca arta de a folosi propria înțelepciune pentru a stimula înțelepciunea altei persoane. În toate poveștile mari ale istoriei, de la Mentor la Telemah, la Sir Thomas More sau Yoda (din Star Wars), mentorii se inspiră din calmul și introspecția lor interioară pentru a-l ajuta pe mentee:

  • să-și cunoască valorile și să-și pună sub semnul întrebării convingerile;

  • să-și dezvolte o mai bună înțelegere a modului în care gândesc și se comportă;

  • să  învețe să-și tempereze instinctul prin compasiune pentru alții și pentru ei înșiși; 

  • să deprindă obiceiul de a reflecta și de a învăța din experiență;

  • să ajungă la o înțelegere complexă a propriei identități, a aspirațiilor și chiar a temerilor sale, astfel încât să devină capabili de a face propriile alegeri.

ÎNVĂȚARE

Prin aceste programe, poți dobândi abilitățile și competențele necesare pentru a deveni un mentor de succes.

CONSULTANȚĂ

Ajutăm organizațiile să dezvolte programe in-house de mentorat de dezvoltare personalizate.

VOLUNTARIAT

Punem umărul la dezvoltarea mentoratului în România și internațional prin crearea sau participarea la diferite proiecte.