DEVELOPMENTAL MENTORING

Developmental mentoring este formula de dezvoltare personalizată, cea mai modernă, care crează punți între două generații de lideri din aceeași organizație sau din organizații diferite. Numele a fost inspirat din povestea originală a relației pe caare Odysseu, regele Ithacăi o stabilește între fiul său, Telemach și Atena, zeița greacă a înțelepciunii. În rolul lui Mentor, Atena îi ajută pe cei doi nemijlocit să învețe unul din experiențele celuilalt, dezvoltându-le forța morală, fizică și înțelepciunea.

Mentoring-ul este cel mai des văzut ca folosirea înțelepciunii proprii pentru a stimula înțelepciunea în altă persoană. În toate poveștile mari ale mentorilor, de la Sir Thomas More la Yoda în Star Wars, mentorul se inspiră din calmul și introspecția lor interioară pentru ai ajuta pe mentee să:

  • Recunoască și pune la îndoială valorile lor și a celorlalți
  • Dezvolte o mai bună înțelegere a modului în care gândesc și se comportă
  • Învețe să-și tempereze instinctul de bază prin compasiune pentru alții și pentru ei înșiși
  • Stabilească obiceiul de a reflecta și de a învăța din experiență
  • Dezvolte o înțelegere mai complexă a propriei identități, aspirații și temeri, astfel încât acestea să poată face alegeri mai înțelepte.

ÎNVĂȚARE

Prin aceste programe, poți dobândi abilitățile și competențele necesare pentru a deveni un mentor de succes.

CONSULTANȚĂ

Ajutăm organizațiile să dezvolte programe in-house de mentorat de dezvoltare personalizate.

VOLUNTARIAT

Punem umărul la dezvoltarea mentoratului în România și internațional prin crearea sau participarea la diferite proiecte.