4 idei despre profesia HR în 2020

Teodora BlanariuBlogLeave a Comment

Spread the love
CIPD People Profession Survey 2020

People Profession Survey 2020, cel mai nou studiu al partenerilor noștri CIPD ia pulsul practicienilor HR și surprinde câteva idei esențiale pentru a înțelege contextul în care se desfășoară activitatea de HR în anul curent.

  1. Profesia oferă sens și valoare adăugată celor care își aleg o carieră în HR

80% sută dintre participanții la studiul CIPD simt că munca lor are sens și aduce valoare organizației, iar cariera le oferă un scop către care să aspire profesional

  1. People Analytics & Data Skills: competențe esențiale pentru a aduce impact în business

În condițiile în care 89% din organizațiile implicate în studiu intenționează să folosească HR/people data & analytics, există un decalaj de competență în această arie de specializare, iar organizațiile sunt dispuse să investească în dezvoltarea competențelor de tip analitic.

  1. Activitatea de HR este poziționată în continuare între eficiența operațională și impact strategic

Provocarea din prezent este de a găși o proporție potrivită între activitatea operațională și cea strategică, iar soluția stă în abilitatea funcțiunii de a deveni agilă. Liderii HR regândesc solurile și structura propriilor echipe, astfel încât să aducă valoare și să sprijine obiectivele de business.

  1. Prioritățile se schimbă sub impactul tendințelor globale: de la Learning&Development, către Wellbeing & Engagement

Tendințele globale imprimă direcția profesioniștilor HR: pe lista priorităților se află acum Employee Health & Wellbeing (pentru 65% dintre participanții la studiu), Employee Engagement (40%) și Employee Retention (31%).

În calitate de centru acreditat CIPD și ambasadori ai profesiei Human Resources de peste 15 ani, sprijinim profesioniștii HR să fie cât mai bine pregătiți pentru a face față provocărilor de carieră. Vă invităm să faceți parte din comunitatea de învățare Noosfera, studiind alături de noi cel mai complet program de dezvoltare profesională dedicat practicienilor HR: certificările CIPD (click pe link pentru detalii).

Leave a Reply

Your email address will not be published.