Momente de reflectie si lectii invatate din Certificate in People Practice cu Carmen Grigore, Tutor & Programme Lead

Teodora BlanariuBlog

Spread the love

La începutul fiecărei serii echipa CIPD Noosfera strânge toate referințele de parcurs și decide asupra unor intervenții de fine-tuning, astfel ca noii studenți să beneficieze de know-how-ul acumulat. Facem asta din 2006. Am stat de vorbă cu Carmen Grigore, Assoc CIPD, Tutor & Programme Lead pentru Certificate in People Practice și am întrebat-o care au fost bornele de învățare acumulate cu seria ce tocmai s-a încheiat.

Carmen Grigore, Tutor & Programme Leader Certificate in People Practice CIPD

About the ‘What’ – sau despre programul de Certificare CIPD Certificate in People Practice în care am privilegiul să fiu Tutor & Programme Leader. O călătorie de învățare de 6-8 luni, dedicată practicienilor în Resurse Umane și L&D, în care profesioniști cu experiențe diverse își structurează și își îmbogățesc cunoștințele legate de mediul de business, cultură organizațională și modalități concrete în care adaugă valoare prin procesele de HR și L&D. O călătorie de dezvățare – învățare, în care am văzut beneficiile conversațiilor și sesiunilor de lucru interactive, în care studenții au ocazia să testeze felul în care pot adapta și dezvolta instrumente și modele de lucru pe care profesia le are la dispoziție, în scenarii și studii de caz inspirate din practică. 

The ‘So what’ – ce aduce concret în viața profesională fiecare workshop și întâlnire de coaching for learning din certificare? Care sunt reperele pe care fiecare student le recalibrează și le reconstruiește?

Acest program vă dă ocazia să ieșiți din tumultul activităților curente, să vă structurați cunoștințele și să interveniți cu eficiență mai mare în proiectele de care sunteți responsabili. Facem toate legăturile între procese, nevoi de business, aspirații ale oamenilor și context extern/intern.

Tragem multe învățăminte din conversațiile din workshopuri, legate de: de ce trebuie să înțelegem mediul de business? Cum folosim bogăția de date din organizație, cum le structurăm și prezentăm astfel încât cei responsabili să poată lua decizii bazate pe informațiile relevante, integrând nevoile și așteptările tuturor stakeholderilor? Cum contribuim, prin comportamente și procese, la o cultura etică, diversă și inclusivă?

The ‘Now what’ – sau despre implicațiile pe care obținerea certificării CIPD le are în parcursul profesional al unui practician în HR și L&D.

Programul este potrivit pentru cei care sunt pregătiți să structureze tot ce știau deja, integrând ceea ce acumulează nou; să profeseze la standardul CIPD, cu rigoare și expertiză îmbogățite; să adauge valoare de pe o poziție de People Partner; să înțeleagă mecanismele dintr-un proces de schimbare, atât din perspectiva business cât și umană; să devină membrii unei comunități în care să își găsească parteneri de conversații și de schimb de idei.”