TEAM COACHING ISN’T JUST FOR COACHES, but for all business leaders

Roxana MocanuBlog

Spread the love

În ultimii ani, liderii care reușesc să adauge valoare organizațiilor în care performează, recomandă din ce în ce mai mult dobândirea de abilități de Team Coaching. În multe cazuri, aceste abilități pot face diferența.” Prof. David Clutterbuck.

În datele de  03 – 04 – 05 Aprilie 2023 și 10 – 11 – 12 Octombrie 2023. un grup de lideri de business și HR vor putea învăța direct de la David în București, în programul acreditat internațional de EMCC, “Team Coaching by David Clutterbuck”.

După terminarea programului, Noosfera și CCMI vă vor recomanda automat la EMCC pentru Team Coaching Practitioner ITCA (Individual Team Coach Award).

Extinderea profesiei de Team Coach a fost remarcabil de rapidă. Cu toate acestea, viitorul coaching-ului de echipă este, din ce în ce mai mult, nu ca o abilitate suplimentară pentru coachii profesioniști externi, ci ca o abilitate esențială pentru liderii de la toate nivelurile din organizații. O proporție semnificativă de persoane care se formează ca Team Coach sunt lideri de echipă, care văd beneficiile unei înțelegeri mai profunde a modului în care funcționează echipele și cum acest lucru îi poate ajuta să dezvolte un stil de conducere mai eficient.

Liderii care s-au implicat în mod intenționat în coaching-ul de echipă, raportează că sunt mult mai conștienți de sistemele din interiorul și din jurul echipelor lor. Ca urmare, ei văd mai clar complexitatea forțelor care conduc sau subminează performanța echipei și pot interveni în moduri mult mai bine direcționate. Aceștia sunt capabili să repartizeze o parte dintre responsabilitățile de conducere între membrii echipei, eliberându-i pentru a se concentra pe ceea ce este cel mai important. De asemenea, ei: 
  • Găsesc mai mult timp pentru a dezvolta angajați care le raportează în mod direct;
  • Se simt mai încrezători și mai siguri pe ei înșiși atunci când abordează probleme complexe 
  • Sunt mai capabili să influențeze mai bine sistemele organizației pentru a obține schimbări pozitive.
  • Consideră că abilitățile de team coaching sunt o investiție valoroasă în evoluția lor profesională. 

Pe măsură ce companiile sunt supuse unei presiuni tot mai mari pentru a răspunde cu flexibilitate la schimbările constante, abilitățile de coaching de echipă vor deveni mai esențiale. Conversațiile cu profesioniști seniori din domeniul HR din întreaga lume ne conving că fiecare manager are nevoie de abilități de lucru în echipă. Înainte era suficient ca managerii să aibă o oarecare înțelegere a formării unei echipe, dar un mediu organizațional modern necesită un grad mai complex în organizare pentru a obține ce este mai bun de la oameni, atât individual, cât și împreună. A avea abilități de pregătire a echipelor la nivel de Foundation & Practitioner, nu numai că ajută liderul să valorifice echipa sa existentă, dar îl diferențiază în competiția pentru promovarea la nivelurile superioare de management.