Noosfera @ HR Workshop Marathon

Roxana MocanuBlogLeave a Comment

Spread the love

Am acceptat provocarea colegilor de la Revista Cariere și HR Manager și am fost prezenți la evenimentul HR Workshop Marathon în data de 16 aprilie 2019, cu sesiunea HR Transformation.

HR Workshop Marathon 2019 este un eveniment care surprinde cele mai importante oportunități și tendințe în dezvoltare din domeniul Human Resources, atât din perspectiva profesională, cât şi din cea personală.

Roxana Mocanu, Chief Game-Changer Officer Noosfera a vorbit despre cum se poate transforma funcțiunea de Human Resources pentru a răspunde provocărilor care vin din mediul de business și din zona de inovație tehnologică.

CONTEXT: Aflându-ne într-un process de slow-balisation (încetinire a procesului de globalizare), obiectivele de business sunt în proces de transformare; rolul muncii se modifică așa cum își doresc tinerii care intră pe piața de talent, mulți dintre ei cu aspirații de Game-Changer.

 Funcțiunea HR poate juca acum un rol transformațional în cadrul organizațiilor, contribuind atât la schimbarea de cultură, înfăptuirea strategiei și dezvoltarea sustenabilă a organizației.

Un rol important în aceste procese de Human Resources le au instrumentele, iar unul dintre cel mai versatile, care poate contribui la această transformare, este The GC Index®.

The GC index® identifică înclinația naturală de a juca un anumit rol în echipă și măsoară impactul pe care fiecare îl avem în business. În cadrul sesiunii, s-au prezentat cele 5 profiluri într-o organizație The Game-Changer (are viziunea, găsește soluții acolo unde alții nu le văd), The Strategist (elaborează planul), The Implementer (cel care pune planul în operă), The Polisher (îmbunătățește rezultatul până la excelență), The Play Maker (obține cele mai bune idei de la toți ceilalți, îi pune pe fiecare dintre membrii echipei în valoare).

Diversitatea creează bazele unei performanței sustenabile; scopul ar fi ca într-o organizație să existe roluri cât mai diferite, care să se completeze în echipe, astfel încât să existe toate cele 5 roluri.

În concluzie, chiar dacă nu toți avem profil de Game-Changeri, fiecare dintre noi poate avea o contribuție la schimbarea jocului.  (16 aprilie 2019)

consemnat de George Bunescu, Learning Specialist Noosfera

Leave a Reply

Your email address will not be published.