Noosfera Coffee Talk – Coaching me. Coaching you – 2 aprilie

Roxana MocanuBlogLeave a Comment

Spread the love

În data de 2 aprilie ne-am întâlnit cu specialiștii din zona de HR și L&D pentru a discuta necesitatea instrumentelor în zona de Coaching și Mentoring.

În cadrul acestei întâlniri, Noosfera Coffee Talk – Coaching me. Coaching you am discutat despre instrumentul The GC Index® și aplicabilitatea lui în cadrul organizațiilor, pornind de la nivel de individ, echipă sau organizație per ansamblu.

Roxana Mocanu, Chief Game-Changer Officer Noosfera a prezentat versatilitatea acestui instrument, care poate fi folosit pentru a produce impact în bussiness printre care putem menționa:

  • înțelegerea înclinației naturale de a juca un anumit rol în echipă și măsurarea impactului individual în business;
  • un limbaj contemporan, adaptat nevoilor de transformare specifice erei digitale;
  • explorarea căilor de maximizare a performanței individuale;
  • identificarea punctelor tari ale echipei, a modalităților de creștere a coeziunii și potențialului la nivel de echipă;
  • un suport pentru toate deciziile de bussiness care implică oameni, inclusiv intervenșiile de cultură organizațională.

Am ales câte un profil din cele 5 posibile: Game-Changer, Strategist, Implementer, Play-Maker și Polisher și am dezbătut în grupurile de lucru cum anume pot fi motivați acest tip de angajați. Am discutat și despre posibile soluții de dezvoltare potrivite fiecărui tip de profil (coaching, mentoring,  ongoing feedback), pentru a crește profesional, în contextul echipei.

The GC Index® este un instrument potrivit pentru înțelegerea naturii umane, ajutându-ne astfel să ne identificăm punctele forte și nevoia de complementaritate în echipele din care facem parte. Practicienii de Coaching și Mentoring au astfel la îndemână acest test care-i ajută:

  • să-și înțeleagă mai bine clienții (contribuție în echipă, impact, puncte tari),
  • să realizeze alocarea acestora în diade (coach-coachee, mentor-mentee)
  • să intervină pentru dezvoltarea și coachingul de echipă în deplină claritate și cunoștință de cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.