Best Kept Secret of HR

Roxana MocanuBlogLeave a Comment

Spread the love

CIPD Chartered Institute of Personnel and Development este cel mai prestigios corp profesional european pentru oameni de Human Resurces. Și-a câștigat faima în cei 116 ani de activitate în sprijinul membrilor săi și al creării unui univers al muncii potrivit pentru aspirațiile tuturor jucătorilor de pe piața de talent.

Așa cum îl știm azi, cu peste 150.000 de membri activi, CIPD a fost înființat ca Welfare Workers’ Association (WWA) în iunie 1913, în Nordul Angliei, de către 34 de lucrători responsabili de bunăstarea muncitorilor din manufacturile engleze, cu precădere a femeilor. Primul președinte a fost industriașul Seebohm Rowntree, dar printre fondatori s-au aflat: Boots, Cadbury și Chivers.

După o perioadă interbelică frământată, în care schimbă numele de cinci ori, în 1924 își deschide primul birou la Londra, sub o nouă constituție și denumire: Institute of Industrial Welfare Workers (IIWW).

În 1946 Institutul devine IPM, Institute of Personnel Management, iar în 1994 are loc mariajul cu Institute of Training and Development. Amintim că, o vreme, le-am reprezentat pe amândouă în România (și pe ITOL, și pe CIPD). Noua entitate își realizează visul și primește tittulatura de Royal Charter la 1 iulie 2000. Începând cu 2003, CIPD acordă titlul de Chartered și Felllow către 37.000 de membri. 

În ultimele decenii CIPD a repoziționat funcțiunea de Human Resources și a creat o identitate profesiei: a conturat pentru un segment socio-profesional de sine-stătător un standard specific, care să-i ajute la definire, progres, educație, aspirații de carieră, recunoaștere internațională.

Cu fiecare nouă serie de absolvenți, Noosfera adaugă elitei internaționale formate în jurul CIPD prestigioși practicieni de HR sau L&D și investește într-o comunitate de practică și de învățare a cărei valoare a fost validată în multe proiecte internaționale.

La Webinarul din 19 septembrie vă vom dezvălui în avanpremieră cel mai bine păzit secret al CIPD, pregătit pentru a fi devoalat abia către finele anului 2019, începutul lui 2010; el demonstrează capacitatea de inovare, a se reinventa și de a rămâne în mijlocul unei revoluții universale a muncii și a talentului.

Când: 19 septembrie, ora 16.30 – 17.30

Facilitator: Roxana Mocanu, Chief Game-Changer Noosfera

Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru înscriere, vă invităm să completați formularul de mai jos:

 

Pentru a te înscrie la webinar, click aici

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.